Om mig

Mitt intresse för hästar startade tidigt, första ponnyn fick jag som åttaåring. Under ponnytiden red jag dressyr, hoppning och fälttävlan, tränade regelbundet för auktoriserade tränare som till exempel Ronny  Åman, Lollo Åman och K-G Svensson.

Under åren 2003 till 2006 fick jag förmånen att gå Riksidrottsgymnasiet med inriktning dressyr på Ridskolan Strömsholm. Mina huvudtränare var då Eva-Karin Oskarsson och Mads Hendeliowitz samt Birgitta Bergsten. Efter Studentexamen stannade jag kvar ett extra år på Strömsholm. Som specialelev under det extra året  tränade jag dressyr för Eva-Karin och Mads men även hoppning för Lotta Björe. Under åren på Strömsholm utbildade och tävlade jag min egen häst Ace upp till Inter.1.

Efter de lärorika åren på Strömsholm flyttade jag till Tyskland, närmare bestämt Berlin och Stall Rosencarree. Under två år arbetade där som beridare åt Silke Pelzer och Arnold Winter. Arbetet bestod av utbildning av hästar, allt från unghäst till svår klass, samt att ge undervisning.

Segersta Equestrian blev min arbetsplats 2009 till 2011, då som beridare åt Mads Hendeliowitz.

2011 startade jag min egen verksamhet, Moa Grödinger Hästutveckling. Jag utbildar hästar samt håller dressyrundervisning. Nu erbjuder jag även personlig träning, kostrådgivning, coaching, massage med mera läs mer om vad jag kan göra för just dig under tjänster.

I Juni 2015 avslutade jag mina studier på Idrottens Tränarlinje på Bosön som är Riksidrottsförbundets Utbildningscentrum. På Tränarlinjen läste jag ämnen som Anatomi, Fysiologi, Träningslära, Pedagogik, Idrottspsykologi, Massage, Kost och mycket mycket mer. Tack vare utbildningen kan jag hjälpa ryttare att må bättre och prestera bättre med hjälp av rätt kost, rätt träning och rätt uppsatta mål. Sedan vintern 2014-2015 ingår jag i Ridsportförbundets pilotprojekt för att hjälpa unga framtidsryttare med fysträning, det är något som jag verkligen brinner för. Läs mer om Bosön här

Under våren 2017 har jag utbildat mig vidare inom träning och i maj blev jag Lic. Eleiko Personal Trainer. Läs mer om Eleiko här.

Jag driver nu mitt företag på heltid och har åter möjlighet att ta emot nya kunder för både dressyrträning och fysträning. Kontakta mig för mer info.

271157_10150250337654560_456755_n